ד"ר דניאלה קרני
פסיכולוגית קלינית
052-3351433

טיפול זוגי
טיפול זוגי מעניק לבני הזוג הזדמנות לבירור מעמיק של קשייהם ואפשרות להציף משאלות, כמיהות וספקות במרחב בטוח ומחזיק המעודד פתיחות וקרבה.
בטיפול נתמקד בהבנתם ובעיבודם של קונפליקטים "לא מודעים" משותפים מתוך הנחה כי הם עומדים בסיסם של דפוסים רגשיים זוגיים מכאיבים כגון, נתק רגשי, הטחת האשמות וביקורת, חוסר אמון ומאבקי שליטה.
בחירת בני זוג ויחסים רומנטים
אנשים רבים עסוקים בשאלות הנוגעות ליצירת קשר זוגי ולהעמקתו.
במסגרת הטיפול הפסיכולוגי נחקור את המוכנות הרגשית ליחסים, את המניעים הלא מודעים והמניעים המודעים לבחירות הרומנטיות ונעמיק בפנטזיות ובחרדות הקיימות בנוגע ליחסים.

דימוי עצמי, תחושת ערך וביטחון עצמי
דימוי עצמי הינו התמונה הפנימית (ייצוג מנטאלי) שהאדם מפתח ביחס לעצמו. תמונה זו כוללת את מחשבותיו והרגשותיו ביחס לעצמו ואת הערכותיו החיוביות והשליליות ביחס לפנימיותו ולחיצוניותו (חווית ערך).
כשזהותו של האדם אינה ברורה לו (מיהו, מה הן יכולותיו ומה הן חולשותיו) או כשדימויו העצמי אינו יציב (מטלטל בין תפיסה עצמית חיובית מאוד לבין תפיסה עצמית שלילית מאוד) הוא נוטה להיות מושפע מדעותיהם ועמדותיהם של אחרים ביחס אליו. הוא נוטה לחפש אישורים מבחוץ או להתעסק מאוד בחיצוניותו. כמו כן, הוא עסוק בהשוואות לאחרים אמיתיים או מדומיינים ולאידיאלים לא ריאליים. כתוצאה מכך, הוא עלול לחוות תחושות של ריקנות, דיכאון, חרדה ובושה.
דימוי עצמי ברור ויציב מאפשר לאדם לפתח את חשיבתו העצמאית, לדייק את צרכיו ולהישען על משאביו הפנימיים. חווית ערך עצמי חיובית היא מהותית ליכולתו של האדם לחתור למימוש בתחומי חייו השונים (אהבה, קריירה, משפחה), ליכולתו לקבל החלטות ולהתמודד עם אתגרים ומכשולים.
דיכאון וחרדה
דיכאון וחרדה הן הפרעות שכיחות באוכלוסיה. 1 מתוך 6 בוגרים בישראל סבל במהלך חייו מדיכאון או מחרדה (משרד הבריאות, 2012). דיכאון וחרדה יכולים להופיע יחדיו או כהפרעות נפרדות.
טיפול פסיכולוגי בדיכאון
כולם חשים מעת לעת מדוכדכים, מיואשים או חסרי כוחות. כמו כן, דיכאון הוא תגובה מותאמת למצבים של אובדן (מוות, פרידה, פיטורים ועוד) אותה ניתן לעבד בטיפול. דיכאון הופך להפרעה כאשר הוא פוגע באופן חמור בחיי היום-יום ונמשך לפחות מספר שבועות. במצב זה, האדם סובל ממצב רוח ירוד ומעצבות. הוא חווה אובדן הנאה, מתקשה ליזום פעילויות ונוטה למחשבות שליליות.
דיכאון יכול להיחוות בעוצמות שונות ומקורותיו משתנים. בהתאם לכך, גם המענה הטיפולי היעיל ביותר משתנה ועל כן, חשוב לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר) לבירור ולהתייעצות.
טיפול פסיכולוגי בחרדה.
הפרעות החרדה השונות מעוררות מצוקה רבה ופוגעות ביכולת התפקוד. למרות רצונם של מטופלים "להיפטר מהחרדה" לא ניתן להימנע מלחוותה. אין קיום נפשי ללא חרדה, החרדה היא מרכזית להתפתחות הרגשית, המגע עם מקורותיה של החרדה מאפשר צמיחה והעשרה של העולם הפנימי.
יחד עם זאת, כאשר החרדה אינה מעובדת היא מעוררת איום מוגזם וקשה להתמודד עימה לבד.
בטיפול הפסיכולוגי נחקור את הרגשות והפנטזיות הלא מודעות הנלווים אל החרדה ונתמודד עימם במשותף. באופן זה עוצמתה של החרדה תפחת ותושג תחושה של שליטה רבה יותר על המציאות הפנימית.


אכילה רגשית
ניסיונות לשינוי הרגלי אכילה והשמנת יתר מתמקדים בעיקר בהיבטים פיזיולוגים והתנהגותים וקיימת נטייה להתעלם מההיבטים הנפשיים של הבעיה.
כדי לטפל בהשמנת יתר ובהפרעות אכילה אחרות יש לברר את משמעותה הייחודית והאישית בנפשו של האדם. יחסינו עם אוכל נטועים עמוק ביחסים המוקדמים הראשוניים. דרך ההזנה מתהווה הקשר הרגשי הראשוני אשר באמצעתו מתפתחת הנפש. אוכל מוטען במסרים רגשיים רבים ודפוסי האכילה שנוצרים לאורך החיים מספרים באופן בלתי מילולי על אידיאלים ופנטזיות, על דחפים ועל צרכים רגשיים.
בטיפול הפסיכולוגי נשאל שאלות מהותיות להתמודדות עם אכילה רגשית. נברר את הקשר בין משקל הגוף ודפוסי האכילה לבין יחסיו של האדם עם עצמו ועם גופו וכן עם אחרים משמעותים.
